اظهارات تند علی مطهری/ تکرار مشروطیت

علی مطهری با بیان اینکه تجربه مشروطیت در کشور ما در حال تکرار است، گفت: برخی که معلوم نیست ریشه شان از کجا آمده است تنها خود را انقلابی و اصولگرای واقعی می‌دانند و بقیه را منحرف و بی‌بصیرت و غیرانقلابی بر می‌شمارند.به گزارش مهر، علی مطهری در اولین همایش جبهه مردم سالاری گفت: پس از مشروطه عده ای فرصت طلب روی کار آمدند و باعث شدند مشروطه به سمت نوعی استبداد کشیده شود. الان هم احساس می کنم که فضا به همان سمت در حال حرکت و تجربه مشروطیت در حال تکرار است  برخی که معلوم نیست ریشه شان از کجا آمده است تنها خود را انقلابی و اصولگرای واقعی می‌دانند و بقیه را منحرف و بی‌بصیرت و غیرانقلابی بر می‌شمارند.

وی یکی از اجزای سیره نبوی را که مرتبط با شرایط امروز و مسئله انتخابات است ،تحت عنوان "نحوه استخدام وسیله" تبیین کرد و با طرح سئوالاتی نظیر اینکه آیا برای رسیدن به هدف مقدس مجاز به استفاده از وسیله غیر مقدس هستیم؟، آیا برای تبلیغ دین مجاز به استفاده از جهل مردم هستیم؟ و ... گفت: آیا برای رسیدن به نمایندگی مجلس یا ریاست جمهوری می توانیم از دروغ، تهمت یا تخریب شخصیت دیگران استفاده کنیم؟ بدیهی است که هدف مقدس وسیله را توجیه نمی کند و این درست نیست که بگوییم حالا که هدف درست است پس وسیله هر چه بود اشکال ندارد.

نماینده مردم تهران در مجلس هشتم درباره انتخابات مجلس پیش رو نیز گفت: مشارکت بالای مردم در انتخابات مجلس نهم به دو جهت اهمیت دارد. یکی به لحاظ موقعیت کشور در صحنه بین الملل و دوم از نظر نتیجه انتخابات. از یک سو در معرض تحریم‌های بسیار سخت و در معرض تهدید نظامی هستیم و به نظر می‌رسد که بهترین راه دفع این خطرها این است که مشارکت حداکثری داشته باشیم.

این کاندیدای مجلس نهم که از سوی هیئت اجرایی انتخابات رد صلاحیت شده است گفت: اگر عقل سیاسی ما به این حد رسیده بود که از شرایط انتخابات به عنوان بهترین فرصت استفاده کنیم و مشارکت بالای 70 درصدی در انتخابات ایجاد می کردیم غربی‌ها از نقشه‌های خود دست بر می‌داشتند. غربی‌ها هیچ گاه به کشوری که در داخل محکم است حمله نظامی نمی‌کنند آنها زمانی وارد عراق شدند که عراق از هم پاشیده شده بود و بسیاری از وزرای آنها را خریده بودند.

فرزند شهید مطهری در تبیین جهت دومی که اهمیت مشارکت حداکثری مردم در انتخابات مجلس نهم را بیشتر می کند خاطرنشان کرد: اگر مشارکت در انتخابات پائین باشد مطمئن باشید همین گروههای تندرو و افراطی یعنی همین کسانی که معتقدیم با عملکرد خود کشور را به اینجا رسانده‌اند پیروز انتخابات خواهند بود اما اگر مشارکت بالا باشد افراد روشن بین و مستقل و افرادی که به فکر آینده انقلاب هستند می توانند به مجلس راه یابند و در مجلس فراکسیونی تشکیل دهند که تاثیر گذار باشد و بسیاری از مطالبات مردم از طریق مجلس نهم قابل پیگیری شود.

وی در بیان یک انتقاد نسبت به اصلاح طلبان گفت: یکی از انتقادهایی که به اصلاح طلبان دارم این است که مطالبات خود از انتخابات گذشته را به انتخابات آینده پیوند می‌دهند که این را درست نمی دانم. البته ما برای اصلاح طلبان احترام قائل هستیم و قبول داریم یک سری مطالبات دارند.

پارتی​بازی و رفیق​بازی در دولت


روایت احمد توکلی از پشت پرده ی اختلاس ۳۰۰۰ میلیاردتومانی


آفتاب: نماینده تهران در مجلس گفت: در جریان تاسیس بانک آریا که با پشتیبانی افرادی از درون بانک مرکزی صورت گرفت، این فرد ۱۵ بار تلاش کرد با تقلب مجوز بگیرد اما نشد و نمی‌دانم چه اتفاقی افتاد که بار شانزدهم این فرد موفق به گرفتن مجوز شد و پس از آن نیز با مجوز اقدام به پول‌شویی کرد.

 
احمد توکلی در نشست علمی دانشجویان دانشگاه شیراز با موضوع «کالبد شکافی تقلب سه‌هزار میلیارد تومانی» با اشاره به نقص موازین شایسته‌سالاری در قالب‌های مختلف اظهار داشت: مهم‌ترین مشکل ملاک تصمیم‌گیری در حکومت، رفیق بازی، تبارگرایی و گروه‌آرایی است. 

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی افزود: رفیق‌بازی در سپردن مناصب یا واگذاری امتیازات به شکل غیررقابتی، ارتقای اداری و سیاسی دوستان و رفیقان ویژه بدون توجه به قابلیت و اهلیت این افراد بوده که از جمله آنها انتصاب در بانک صادرات، توسعه صادرات و شورای پول و اعتبار و انتصاب قائم مقام بانک مرکزی بوده است. 

عضو هیات علمی بخش اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی در ادامه تصریح کرد: این پارتی‌بازی‌ها منافع اقتصادی دوستان و رفیقان صاحبان‌منصب را تضمین می‌کند.
 
وی در ادامه با اشاره به تبارگرایی و قوم‌وخویش‌بازی در دولت خاطرنشان کرد: تبارگرایی و قوم‌وخویش‌بازی با سپردن امکانات و دادن امتیاز به اعضای خانواده و نزدیکان صاحبان منصب صورت می‌گیرد.

توکلی پارتی‌بازی و حمایت ویژه از برخی افراد را از عوامل نقض شایسته‌سالاری دانست و اضافه کرد: توزیع امکانات خارج از مقررات به فرد یا گروه خاص با حمایت‌های مالی و اداری برای جلب آرای افراد، موضوعی است که توسط برخی در دولت انجام می‌شود.
 
وی با بیان مثالی از حمایت ویژه از یک سری افراد خاص بیان کرد: حمایت ویژه برخی نمایندگان از عدم استیضاح وزیر بازرگانی و صنایع، حمایت دفتر ریاست‌جمهوری از گروه امیر منصور آریا و تلاش مدیرکل حقوقی ریاست‌جمهوری در زمان معاونت حقوقی رحیمی برای تقسیم پول بین برخی از استیضاح‌کنندگان مرحوم کردان نمونه‌ای از این حمایت‌های ویژه است.
 
نماینده تهران ادامه داد: برخی از افراد به واسطه فردی صاحب‌منصب در دولت از قدرت سوءاستفاده کرده و تا پولی را از فرد گرفتار و متقاضی نگیرند، کار آن شخص را انجام نمی‌دهند که در بعضی مواقع نیز کارهای صورت‌گرفته به شکل حمایت‌های انتخاباتی جبران می‌شود. 

توکلی در ادامه با اشاره به فساد مالی در ایران اضافه کرد: مطالعات بانک توسعه آسیایی نشان می‌دهد که اندازه فساد در شرایطی تا ۱۷درصد تولید داخل کشورها نیز می‌رسد و اگر فساد مالی اخیر را با نرخ رسمی هر دلار ۹۹۰ تومان و با توجه به میزان GDP سال ۲۰۰۹ ایران بسنجیم، با نرخ رسمی 331 میلیارد دلار بوده است.
 
وی ادامه داد: با صراحت می‌توان گفت که فساد مالی اخیر دو برابر بزرگ‌تر از بزرگ‌ترین رسوایی سال ۲۰۰۹ آمریکا بوده که این فساد مشابه آن فسادهایی است که علاوه بر ضربه به اقتصاد ملی، مشروعیت سیاسی حکومت را به طور مستقیم زیر سوال می‌برد.
 
وی گفت: این سوال است که چرا زمانی یک فرد که می‌خواهد ۱۵ بار کلاهبرداری کند، بار شانزدهم مجوز تاسیس بانک می‌گیرد. 

نماینده تهران از دانشجویان خواست با حمایت از قوه قضاییه خواهان رسیدگی سریع‌تر به فساد مالی باشند، چراکه عده‌ای فشار می‌آورند که پرونده روال خود را طی نکند، اگرچه قوه‌قضاییه کار خود را با جدیت دنبال می‌کند و بهترین بازپرس را برای این پرونده در نظر گرفته است.